Oxford Valley Mall!

I går hade jag en lugn dag, jobbade bara en timme på morgnen och lite på natten. Dagen ägnade jag åt att handla saker på en affär som heter five and below. Där alla saker kostar under 5 dollar!!! Så jag handlade för 33 dollar (!) lite mkt kanske, men det var så mkt roliga och bra saker!

Sen åkte jag till the Farmers Market, som är ett ställe där amish säljer sina produkter och det är öppet på torsdag, fredag och lördag (tror jag). Där käkade jag lite lunch och köpte chai te. Sen åkte jag till starbucks och köpte vanilla frappuccino, gott men caramel is better! ;)

Där efter åkte jag tillbaka och tränade lite, duschade, kollade TV och käkade middag.

Sen kom Mitch och ungarna hem och Mitch åkte iväg så jag nattade dem, och satt sedan med Hannah (hon hade köpt Wawa kaffe) och snackade i några timmar. Hon gick vid 22.30 och vis 23.00 ringde hon mig för att hon inte kunde somna p.g.a kaffet, så då snackade vi i ytterligare 20 min.

Mitch kom tillbaka vid 00.30 och då kunde jag gå och lägga mig tillslut.

Idag har jag snackat med alla hemma på förmiddagen. Därefter åkte jag, Hannah och Janara till Oxford Valley Mall och strosade runt ett tag. När vi skulle käka lunch så tog jag sallad och råkade ta en alldeles för stor dricka...home made lemonade:) Jättegod men MYCKET!


När vi kom hem käkade jag middag, snackade med Hanna (i sverige, även refererad till som: min Hanna) och nu strax ska Hannah (från tyskland) och jag dra till Newtown och fika lite. INTE på Wawa men på Dunkin and Donuts!

Tjingeling!
 


Thanksgiving!

Howdy Ho Ya All!

I förrgår (onsdag) åkte vi (alla utom Mitch) på morgonen till Alisons föräldrar för att på torsdagen fira thanksgiving. Eftersom att jag inte är frisk än och lider av jetlag, så deckade jag i deras soffa och var tvugen att gå och lägga mig. Så jag sov större delen av dagen.... Inte så kul... Men men på kvällen käkade vi biff och senare tittade jag och barnen på Happy Feet, sen var det god natt igen.

Nästa dag, själva thanksgiving dagen, så kollade vi på morgonen på Maycy's Thanksgivingparade på TV. Vilket för de som inte vet är en jättekänd parad, som de flesta amerikaner ser på. Den var ganska cool, många marching band bara...

Sen kom Alisons bror hans fru och deras 2 barn och vi gick ut en sväng för att få lite frisk luft. Middagen åt vi ganska tidigt för i morse (fredag) så åkte Alison till Australien för en jobbkonferens, så hon var tvungen att fixa lite grejor innan igårkväll.

Middagen, i varje fall, bestod av kalkon (förstås)(Gott), Stuffing (typ smaksatta bröd smulor i en sörja, använda som pasta eller ris) (gott), ärtor och syltlök(ärtorna goda), tranbärsgele(smakade inte, såg äckligt ut), tranbärs och apelsin sallad (äckligt) och sötpotatis paj med marsmallows överdrag (as äcklig). Till efterrätt var det äppelpaj (såg god ut, om man gillar äpplen), päronkaka (såg inte god ut) och cheescake (Jättegod!). Under måltiden så gick vi runt bordet och alla fick säga var de var tackasamma för, då kände jag att jag kommer att sakna alla lite i varje fall:). Efter vi käkat så var alla PROPPMÄTTA, vilket tydligen är tradition. Kalkonen har tydligen ngt i sig som gör att man känner sig väldigt mätt på inte så mkt, om det är sant eller inte vet jag ej;). 

Jaja, hmm, Sandra kunde inte komma i helgen men vi ska ta det senare. Och nu ska jag åka iväg och köpa kaffe tror jag.

Tata, 
Johanna 

Kalkon

Wawa!!!!

Jag måste börja med att säga att Wawa är en riktig lifesaver! Denna dag har både varigt lång och ganska trist, jag har jobbat 11 timmar(!) vilket är för mycket för en dag... Men men *suck*. Och Logan har vart hemma idag (lov) och de andra hade kort dag, så de kom hem vid 12.30.


Idag talade jag även med min counsler, Janet (man möter alltd sin counsler efter ca en vecka) och det hon sa var som en mini version av orientation. Det vill säga BORING!!! Hmpf, I guess man nåste gå igenom det, men det gör det inte mindre trist!

Så efter min jobbdag var slut så gick jag över till Hannah och vi drog till Wawa och köpte kaffe och macka (himmelskt). Sen satt vi i bilen och snackade i nästan en timme med tändningen på. Gissa vad som hände när vi skulle starta!

Ja, självklart så hade ju batteriet laddat ur så vi fick stänga av allt för ett tag och sedan starta, det tog nån gång men sedan fick vi igång bilen....men men, jag är hemma nu ivarje fall:) (vilket det känns som att jag har skrivigt för många gånger nu!).

Roligare saker:
I helgen kanske Sandra ifrån orientation ska komma från Washington D.C! Vi får se hur det blir.

I morrn så ska jag, Alison och barnen åka till Alisons föräldrar och fira thanksgiving, det ska bli mkt spännande!

Tata,
Johanna

Yuho!

Tja idag sov jag ut, yberskönt! Sen snackade jag med en tjej som heter Janara och är från brazilien (hon är även ifrån en annan organisation, educare I think) om att åka till the mall. Vi bestämde oss för att åka till Franklin Mills Mall, som äe ca 30 min härifrån, och vi skulle täffas hos henne, för att hon bor mellan där och där jag bor. Efter som att jag aldrig hade varigt varken hos Janara eller i franklin mills så var vi tvunga att hitta vägbeskrivning, vilket man gör lättast på mapquest.com.

Så jag kom till henne och sen åkte vi tillsammans till franklin mills, vi hittade dit ganska bra och när vi kom fram så började vi på en affär som heter: JCpenney outlet (detta mall består till största delen av en massa outlets!) där köpte jag ett par jeans för 19 dollar, eftersom att det ÄNDA paret jag tog med mig hade jag sönder i går kväll!!!!! Så man kan säga att jag var i stort behov av VARMA byxor.

Därefter så var vi jättehungriga (jag hade inte ätit på hela dagen, och klockan var typ 1-2) så vi käkade wraps inne i en annan del av the mall. Sen efter som att vi satt så nära Saks outlet så gick vi in där och då köpte jag ett par jeans till för 39.99 dollar och två par jättesköna sockor för 6 dollar. Ganska billigt om jag får säga det själv, det var ju ändå Saks! Hehe. Sen köpte jag ett par Jättesköna mjukisbyxor på Nike för 19 dollar.

Därefter köpte vi iskaffe/caramel/chocolate (asgott) och åkte med nästan inga fel, hem till henne. Men här kommer det irriterande: JAG KÖRDE FEL när jag skulle åka ifrån Janara och hem!!! Så jag körde runt ett tag innan jag ringde runt, ingen svarade så tillsist ringde jag Hannah. Och hon hjälpte mig hem, tack och lov för det. Jag tror inte att jag hade kört fel om det hade varigt ljust ute, men nu var det mörkt och då är det jättesvårt att se alla skyltar. Men men nu är jag hemma igen!

Tata,
Johanna

Trött!

Jag är så himla trött och har haft huvudvärk hela dagen! Men jag tror att det beror på att hjärnan är överbelastad (åtminstonde hoppas jag det).

I går träffade jag 4 andra AuPairer och vi käkade middag tillsammans och gick sedan till starbucks och fikade:). Det var 2 tyskar, 1 braziljanare och 1 svenska förutom jag. Det var väldigt trevligt och vi kanske ska ses senare i veckan eller så.

Idag jobbade jag inte så jag kunde sova ut! As nice. Efter att jag hade gått upp följde jag med Alison och Logan till Newtown (de andra hade soccer), där gick vi först till banken. Alison löste in en check och jag fick mitt debitcard och satte in lite pengar på det, aswell. Därefter åkte vi till ett apotek, för Alison skulle köpa medicin. När vi var där bestämde vi oss för att jag skulle få my flu shot! Asså spruta mot någon influensa. Så vi tog en kölapp, vi vat först i kön efter de som var inne hos läkaren (det fanns en sorts läkare på apoteket som vi var på). Vi väntade i 1 TIMME! Så jag och Logan gick omkring och tittade på alla saker i affären och was goofing around, så det kändes kortare men ändå.

När jag kom hem så ringde jag Sandra som bor i Washington DC, henne mötte jag på orientation, vi pratade om att maybe åka till New York nästa helg! :) Sen tog jag en promenad runt området, som är ganska stort. Och det var sååå kallt! När jag kom in igen kände jag varken mina kinder eller mina lår!

Och nu har jag precis kommit tillbaka från New Hope. Jag, Hannah och en kompis till Hannah var på Wawa och fikade och gick därefter runt lite på stan! Visste ni att det kostar under 2 dollar att köpa kaffe där! Det är typ sjukt billigt för sånt gott kaffe!

Aja, nu ska jag vila mitt trötta huvud!

Bye guys!!! And good night!

By the way! Läser Markus och Raija bloggen? Är det någon som vet?

Tata!

Annorlunda!

En sak som jag har lagt märke till här att alla trucks eller lastbilar verkligen ser annourlunda ut mot skandinaviska lastbilar! Jag har inte sätt en ända truck som ser ut som en skandinavisk lastbil, det kanske inte finns sånna här... Vad vet jag? Här är i varje fall en bild på hur The Trucks looks like:
Och om någon vet ngt om detta ämnet (!) maila mig gärna, jag har blivigt besatt av det!

Truck, ser inte ut som en europeisk lastbil!

What ever!
Skön dag, Meegan kom och hälsade på (barnens AuPair, innan mig och innan Sara som var innan mig) hon gav mig lite tips på billiga bussar och tåg:)
Jag käkade pizza ute med Hannah, och där efter köpte vi kaffe på Wawa (jag stavade Wowo innan, men det var fel), vi hade det jättetrevligt!

I morgon så ska jag ut och käka med ett annat gäng AuPairer, det ska bli kul!

Ajaj,
Tata,
Johanna

Bra dag!

Idag har det varigt en bra dag, allt har plingat på som...ja en dörrklocka... eller...Äh...ja, i varje fall. Efter att alla barn kommit iväg till skolan så åkte Hannah och jag in till New Hope (jag körde, vi åkte inte vilse denna gången) och handlade lite och drack kaffe. Kaffet köpte vi på ett ställe som heter Wowo (tror jag), det roliga med detta stället är att: 1, kaffet är billigt. 2, man får blanda till sitt egna kaffe, och det finns MASSOR av olika kaffe smaker och mjölk smaker och annat skoj. 3, det är jättegott. 4, tydligen ska de ha jättegoda mackor. 5, det är billigt. 6, det är enkelt.

Så ja, detta är mitt nya favorit ställe och tydligen så finns det bara i Pensylvannia, Delawere och New Jersey. Haha! Lucky me!!

Och resten av dagen bara rusade förbi. Nu på kvällen var jag helt ensam med barnen och fixade allt och de gick väldigt smidigt, så när Mitch kom hem vart han väldigt glad för det.

Så ja för att sammanfatta dagen: Bra dag!

Tjingeling, eller som vissa säger: Tata!

Och by the way, här är bilder på mitt sovrum och badrum!


Toa, Dusch och ja ett (amerikanskt) badrum
Big nice bed!




Oh My God!!!

Tjolahopp!
Idag lämnade jag och Alison Logan i skolan och därefter hade jag 2,5 h ledigt. Sen kom Logan hem och jag fixade lunch till oss. Där efter gick vi till Logans vänner, trillingarna, för att ha playdate. De har en ny aupair, Hannah från tyskland, och vi bestämde att åka till ett mall senare på kvällen.

Så kl 8 gick jag över till henne och så åkte vi utan några större problem till the mall (affärerna stänger vid 22.00) jag köpte en bok, almanacka, strumpor och pyjamas :)

Nu kommer vi till the Oh My God part: när vi skulle hem så körde vi först (Hannah körde) lite fel, och när vi hade vänt för att komma tillbaka till samma ställe så blev vi stannade av polisen! Men det var bara att hon hade glömt att sätta på lyset, så det var inte mer än att hon satte på det!

Där efter körde vi vilse gång på gång, tillslut var vi tvugna att ringa hennes värdpappa, Vito, så han fick guida och per telefon hem! Nu tillslut är vi hemma! Det har varigt en pers och klockan här är nu omkring 12 på natten!

Godnatt!

Contact!

HAHA!!! I've finally made contact with other AuPairs!

Ja nu när jag äntligen har börjat blivit lite varm i kläderna så har jag börjat se mig omkring efter potensiella vänner. Det går ganska bra, jag håller på att bestäma tid och plats med tre olika personer som jag har mailat, eller faktist fyra...en tjej ifrån Canada ringde idag! Och jag har skickat iväg mail till två tjejer som jag träffade på orientation, Sandra (Boden) och Anna (Nya Zeland). Sandra och jag håller på att bestäma träff i New York och jag ska försöka dra med Anna:) Jag vill åka om ca en månad då alla juldekorationer är framme! Vi får se hur det blir.

Så nu vet ni att jag inte är helt ensam. Hehe.

Och nästa Torsdag är det Thanksgiving, och då ska Alison (mamman), jag, Samantha (dottern 10), Zach (son 7) och Logan (son 5) åka till Alisons föräldrar och fira Thanksgiving med dem och några andra släktingar till dem. Det ska bli väldigt spännande att se och uppleva!


Idag kom Alisons föräldrar upp ifrån Florida (de har ett hus i New Jersey) och bjöd oss alla på china resturang!

Om någon har glömt eller missat min mail adress för vidare frågor eller enbart social kommunikation så kommer den här: [email protected]

Over and out! 


Första dagen!

Tjahopp!
Idag var det första dagen som jag jobbade! Hitills har det gått bra (men klockan är bara 11 här så...) jag har tillsammans med Mitch kört Logan till skolan och följt med de andra till bussen. Alinson har visat mig hur tvättmaskinen och torktumlaren funkar och vart tvättmedel och sånt finns.

Om man vill prata med mig på skype så är det bara att maila mig, jag kan de flesta dagar mellan (svensk tid) 16 och 18. Men maila innan, så vi kan bestämma en tid!

Pöss,
Johanna

Hola!

Idag följde jag med Zach, Logan och Mitch på soccer game (zach spelade) vårat lag vann! YaY! ;) Därefter körde Alison och jag till New Hope och handlade lite, och jag passade på att köra. Sen körde jag till The Mall(!) där vi mötte barnen och Mitch där de handlade en present till en av Samanthas kompisar som snart fyller år. Efter det åkte vi till en biograf och såg Madagaskar 2. Och efter DET åkte vi till Chilis , som är en resturang som serverar mkt goda baby spare ribbs, och käkade middag.

Nu när jag har skrivit vad som har hänt så ska jag bara skriva några medelanden:

Till Anna och Maria:
Jag lovar att jag ska gå till Manhattan Mall någon gång;)


Till Morfar:
Vad bra att du klurade ut det! Det är bra att spisen funkar, men du blir tvungen att försöka göra dina egna pajer under 13 månader!  :)

Till alla UNDERBARA människor som lämnar komnentarer:
TACK!!!! Om ni inte lämnar några kommentarer så skulle jag inte fortsätta blogga!

Tjingeling för denna gången!

P.S
Jag tror att min förkyldning börjar bli bättre!
 


Bil Körning!

Bara så att alla vet(!) så var Alison väldigt nöjd med min körning! HA! Vi ska köra tillsammans lite till och sedan kan jag köra både mig själv och barnen!

Puss från sjuklingen... som har ett paket Kleenex bredvid sig hela tiden ;)

New Hope!

Jag och några av de andra tjejerna!

Hallo!
Nu är jag äntligen framme i New Hope!
Jag kom hit med tåg tillsammans med 9 andra au pairer (fast ingen annan skulle av vid Trenton, där jag gick av), det var ganska sorligt att säga "hejdå" till de nya vänner jag träffade på orientation... Men men:)

Jag kom igår kväll, på tågstationen så blev jag mött av pappan (Mitch), Samantha och Zach, Logan och Alison (mamman) väntade hemma.  De körde mig sedan hem till huset, väl här visade de mig hela huset, som är ganska stort. Mitt rum och toalett ligger i källaren, här har jag Internet, telefon, stor garderob och utanför rummet finns en tv och barnens lekutrymme.

I morse vaknade jag  vid halv 7 och gick upp och var med och såg hur mornarna oftast är. Det var Alison som stannade hemma och visade mig vart skolan ligger och vart bussen stannar m.m, och snart ska vi köra runt lite för att hon ska kunna se hur jag kör. 

Allt verkar bra och inte långt härifrån ligger ett stort shoppingcenter med massor med affärer:) Det ända dåliga (just nu) är att jag är jätteförkyld och nyser, hostar och snyter mig stup i kvarten:(


Jaja, jag skriver mer när det händer ngt annat!


Puss puss,

Johanna, The AuPair


Hullo!

Nu är det den tredje dagen som jag har varigt i USA! Många av de andra Au Pairerna är på turen till New York, men jag bestämde mig för att uppleva alla de sakerna som de ser vid ett senare tillfälle, och i ett behagligare tempo.


Idag har det faktist varit en VÄLDIGT trist dag, det amerikanska röda korset kom och snackade om säkerhet och hur man gör i en nödsituation..... skit boring!

En bra sak är i varje fall att jag fick internet att funka på hotellet med min dator! YAY! ;) Så nu kan jag göra allt möjligt kul! hehe

En annan rolig sak, eller kanske gullig, är att min värdfamilj och barnen bakade kakor som de skickade till hotellet som jag fick igår! Det gjorde att jag kände mig väldigt välkommen!

Aja inget mer att rapportera för tillfället! I morrn kväll åker jag till Philadelphia och familjen, mkt spännande!

Byebye,
Johanna 

Framme!

Hello alla!
Nu e jag framme och har sovigt en natt (men jag e fortfarannde trott). Vi ska ha moten hela dagarna men jag har lyckats att klamma in ett blogginlagg (aven  fast jag var tvungen att ga till ett bibliotek for att gora det allt for er kara lasare!) :) Efter att jag har gjort detta sa ska jag och 3 andra tejer som jag har traffat har ga till starbucks och dricka kaffe!

Vi bor 3 st i varje rum och i mitt rum bor jag, en fransyska (Sonia) och en colombian (Diana). De e jattetrevliga. Pa planet hit vart  jag van med en tjej, Sandra, fran Boden. Hon ska till Washington D.C efter orientation, sa vi har bestamt att vi ska aka in till New York tillsammans nagra ganger:)

Jaja nu kallar Starbucks, see you all!

P.S
om det e ngt mer ni vill veta sa feel free to ask!

Sista dagen!

Det har varigt en hektisk dag med massa packande. Jag red även sista ridturen på Baby (Mr: Surprise) och käkade den sista måltiden tillsammans med mina föräldrar, och fikade med resten av familjen hemma.

Men innan fikat så var det lite livat.....

Aja, vi ses alla om 13 månader! 

Flygtid!

Nu har jag fått mitt flightnr och planet lyfter kl 09.50 den 10 nov 2008! Planet går inte direkt utan mellanlandar i

Zürich, Schweiz och går därefter vidare till USA.

Jag har fått en e-biljett som jag kommer att använda under min resa, ifall någon undrar.


Förberedelser!

Tja

Nu är jag i full gång att packa och mentalt förbereda mig för mitt år på andra sidan Atlanten! I dessa förberedelser så ingår också att starta min blogg, vilket jag nu har gjort! Den finns för att jag inte ska behöva maila alla hela tiden, man kan läsa det jag skriver hör och om någon vill veta ngt mer så feel free to mail me!

Det jobbigaste förberedelsen tycker jag är att säga hej då till alla mina vänner. För då känns det verkligen hur trist det kommer att bli när jag inte kan vara med på alla fester och hänga med i vad som händer:(  Men jag får försöka ta det onda med det goda!

En annan jobbig (men roligare) sak är förstås att packa! Det är väldigt svårt att packa för alla årstider och bara få med saker som jag kommer att använda mycket.... Men som skrivet, det är en ganska kul förberedelse! :)


Jaja, just nu är det inte så mkt mer att skriva, jag ska föröka uppdatera min blogg varje vecka. Det är även uppskattat att lämna komentarer, så att jag vet att det inte är i onödan som att jag sitter och skriver detta!


Tata,

Johanna


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0