Döda vaderoch en massa bilder!

Hallå!
I söndags så hyrde David, sandra, Jo (en brittisk tjej som bor på hostlet) och jag bil. Så vi startade dagen med att åka till ett stort vatttenfall, Akaka falls. Det låg en bit utanför Hilo, men det var as nice att kunna ta sig ngnstans utan att behöva kolla upp en hel massa bussar och skit...
I varje fall, det var jättevackert som ni kan se här:
Vi tror att detta är en kameleont
Efter akakafalls åkte vi till The Big Islands aktiv vulkan: Kilauea. Där vi gick runt jättelångt men det var inte ens halvvägs runt! Den var hur stor som helst och man kan se rök komma upp ifrån den! ASCOOLT! Här kommer lite bilder:
Lava gångar, gjorda av lava som trände sig igenom!
Efter lavagrottan så åkte vi och käkade middag på nån avkrok på väg till Ett ställe där man kan se lava rinna ner i havet. Där vi käkade så var det helt fullt med massa japanska turister och hundar. David hade ett asbra sätt att skrämma bort dom med....(bra..) Han tittade bara på dom för att de skulle springa iväg med svansen mellan benen, haha, det var as kul att se!
Jaja, efter det så åkte vi till lavan. På vägen dit så åkte vi igenom ett gigantiskt hav av stelnad lava! Det var jättemäktigt! Och mitt i detta så fanns det faktiskt några hus utspridda! Insane och farligt! Vi satt där i flera timmar och tittade, njöt, pratade och störde antagligen alla för det var ingen som ville stå där vi satt....hmm kooonstigt. hehe, vi hade ivf roligt. Aja, här kommer bilder:
lava hav med hus
Vägen vi var tvungna att gå för att kunna se lavan rinna ner i havet!
Lavan som rinner ner i havet! As coolt!
Dansken David
På måndagen så gick i upp tidigt (Jo var inte med denna gång) och påbörjade resan till andra sidan ön. Första stoppen var Waipea valley, där vi haikade ner till dalen. Det var långt och JÄTTEbrant, men det var underbart vackert därnere! Även fast vi hikade i typ en timme i lera och blodiglar, haha. Men en helt otrolig upplevelse. Och vi fick lift efter halva vägen upp för berget, vilket var ganska skönt för det var extremt brant och långt OCH jobbigt. Haha. Här kommer bilder:
Här står vi samlade innan vi på började hiken ner. en helt galen man tog bilden ifrån en grill som han stod på....odd
En del av vägen som vi tog oss över!
Sandra och david crossar på svåra sättet medans jag vadade över! hehe
David och Sandra (som gick först) upptäckte att leran var djupare än vad de trodde, LOL!
Efter  flera timmar nere i dalen så var vi på vägen igen på väg till Kona där vi snorklade. Innan vi snorklade så käkade vi lunch på en chinaresturang. Sen hyrde vi utrustning och stack till snorkstället där vi var lovade att det skulle finnas delfiner och ett bra rev. Så David och jag simmade och simmade men inte såg vi några delfiner, bara skymter av ngt av något som vi i efterhand misstänker var en haj....Spännande. Vi var ute på riktigt djupt vatten utan att ha sett något, bara skymtar och en stor krabba... Då snorklade vi in mot revet istället där vi såg massa spännande fiskar! Typ 2 min efter att vi hade kravlat oss upp på stenbumlings stranden igen så såg vi förstås.... delfiner! As irriterande, men vi såg dom hoppa och snurra i luften! Det var synd att vi inte kunde simma med dom, men kul att vi kunde se dom!
Sen laddade vi upp batterierna med lite starbuckan innan vi påbörjade den jättelåååånga turen hem (typ 2.5 h). Vi tog turen över det högsta berget in världen, på Saddel road! Det var spännade för i början var inte vägen inte den bästa, men efter halva vägen så blev vägen jättebra! För tydligen var den gjord av militären... Här är en bild:
Vägen
Japp det var allt vi har gjort, igår så slappade vi bara för vi var helt döda i kroppen efter alla promenader. hehe. Och idag så tog vi en sväng in till Hilo med bussen (som var gratis, yay) där vi strosade runt lite och jag ändrade lite på mig (ni som vet SÄG INGET), hehe. Men det avslöjas när jag kommer hem!
Nu medans jag sitter här och skriver så är det någon som sitter och spyr typ 3 meter ifrån mig... Hon har typ solsting eller ngt... det är nån japan som tar hand om henne och nån annan.... Jaja, Time for me to sleep. I morrn ska vi ju tillbaka till Pennsylvania (neeeeeeeeeeeeej).
God Natt och TATA!!!!!!

The Big Island!

Tjo!
Nu har vi varigt på the big Island i 3 nätter och det är jättehärligt! Hittils så har vi hunnit med att  motionera rejält mkt, första kvällen så gick vi typ 70 min till ett mat ställe, andra dagen så cyklade vi aslångt till ett mall där vi köpte  mat (tyngt med 3 litersmjölken på ryggen...) och idag så cyklade vi in till Hilo där vi gick på den kända farmers market och käkade sushi. Gu vad vi har blivit beroende av sushi asså, det e inte klokt...hehe
Vi träffade en dansk kille igår som vi antagligen ska hyra bil med och åka till andra sidan ön med, Kona heter det. Där ska vi snorkla med delfiner och förhoppningsvis kanske se mantor, vi får hålla tummarna! Sen ska vi oxå åka till vulkanen och checka ut det, lol.
Just nu är jag så jävla trött så nu ska jag försöka ta igen mig lite innan pizza middagen som hostlet bjuder på, ska bli as nice med ett gratis mål mat. hehe bra för budgeten.
Aja,
TATA for now!

The Big Island!

Tjo!
Nu har vi varigt på the big Island i 3 nätter och det är jättehärligt! Hittils så har vi hunnit med att  motionera rejält mkt, första kvällen så gick vi typ 70 min till ett mat ställe, andra dagen så cyklade vi aslångt till ett mall där vi köpte  mat (tyngt med 3 litersmjölken på ryggen...) och idag så cyklade vi in till Hilo där vi gick på den kända farmers market och käkade sushi. Gu vad vi har blivit beroende av sushi asså, det e inte klokt...hehe
Vi träffade en dansk kille igår som vi antagligen ska hyra bil med och åka till andra sidan ön med, Kona heter det. Där ska vi snorkla med delfiner och förhoppningsvis kanske se mantor, vi får hålla tummarna! Sen ska vi oxå åka till vulkanen och checka ut det, lol.
Just nu är jag så jävla trött så nu ska jag försöka ta igen mig lite innan pizza middagen som hostlet bjuder på, ska bli as nice med ett gratis mål mat. hehe bra för budgeten.
Aja,
TATA for now!

Maui!

Tjena mittbena!

För att börja med igår: vi var först till stranden, men det blåste så mkt så det gick inte att vara där för vi fick sand i ögon, näsa, munn jaaa över allt! Så vi bestämde oss för att åka till Lahaina istället. Väl där så gick vi runt en massa och kollade in stället samt åt lunch, då träffade vi en svensk tjej som hade stannat på hawaii i 7 år och bor här nu. Jag känner nästan att jag skulle kunna göra det samma, men om man stannar illegalt så  kan man inte komma tillbaka om man nu åker ut ifrån landet.... inte bra... Men först och främst ska jag hem och fira jul, sen får jag se hur jag gör. Kanske blir det en jorden runt resa, kanske Australien ett par månader. Inget är bestämt än.

Idag så snorklade vi! Det var helt otroligt!!!!!!!!!! Först så trodde jag att det skulle vara as läskigt, men det var de inte alls! Det var as coolt och helt underbart. Så idag ska vi upp tidigt oh snorkla igen på ett annat ställe. Den häftigaste fisken som jag såg var en blåsfisk (eller puffer fish, om det nu e samma)! Sen var det så himla kul att se de fiskar som jag bara sett i akvarier innan! :) Detta är verkligen ngt som jag har fått mer smak för, och jag var inte ens jätterädd för att stöta på en haj. Jag tänkte till och med att det skulle vara ascoolt att se en svartfenad revhaj, men de finns inte så ofta så nära stranden har jag för mig. Men det skulle ha vart coolt att se en ändå. Nu kanske jag ska tänka om och kanske ta ett dyk cert nån gång i framtiden... får se hur det blir med det. hehe, ska kanske inte bli allt för modig nu.

Jaja, nu är jag astrött och ska försöka sova lite. Vi ska upp tidigt i morrn och snorkla lite igen, och för att kunna ta oss dit så måste vi ta 2 bussar, jooooobbigt men det ska bli kul då vi väl är där!

Tata och God Natt!

Byebye Waikiki and Aloha Maui!

Hello!
Nu har vi lämnat Oahu och Waikiki för att utforska Maui och Kihei, det ska bli jättespännande!
Igår så regnade det faktist så vi bestämde oss för att åka till ett mall innan vi åkte till dagens destination, som var Aloha Tower. Så vi tog bussen in till Mallet, som var as stort, och där strosade vi runt i några timmar medans vi väntade på att regnet skulle avta (det spöregnade). Innan vi gick käkade vi oxå lunch på food courten. Menmen, efter som att vi var ganska säkra på att det inte var så långt kvar till tornet så beslutade vi oss för att gå dit.
Men här är kruxet, vi gick och gick och gick....men inget jävla torn... till slut frågade vi en kvinna om hon visste vart det låg och om det var långt kvar. Ja sa hon, det e ca 15 min i den riktning som vi var på väg (vi visste att vi var på rätt väg men inte hur långt det var kvar) så vi sa tack och fortsatte att gå. Efter 15 min utan att komma fram så satte vi oss ner för att klaga lite och vila fötterna, efter ett tag så fortsatte vi och kanske efter 10 min så kom vi tillslut fram!
Väl där så var en skönhetstävling i full gång. För barn... Inte något som jag känner är rätt, men det var ganska intressant att se ngt så amerikanskt. Men som sagt ungarna var alldeles för unga!
Menmen, efter att ha tittat på ett tag så gick vi bort till botten av Aloha Tower där man kan åka upp och kolla på utsikten. MEN självklart så var det STÄNGT, efter all den mödan som vi la ner för att se det jä**a tornet så hade det mage att vara stängt! Jag fick ivf bilder av det.
Efter det så var vi inte på det kanske bästa humöret så vi gick till stranden och låg där och läste.
Idag så packade vi i ordning allt och lämnade det i "receptionen" till hostlet för att kunna gå ut innan vi skulle åka shuttlen till flygplatsen. Vi gick runt och strosade lite på "marknaden" innan vi käkade lunch och sen gick tillbaka till hostlet där jag träffade en riktigt trevlig (och gammal) canadensare som jag satt och snackade med typ en timme, jag kom under denna tid fram till att canadensare är lika chatty som amerikanarna är! lol.
Jaja, sen vid 3 kom bussen som tog oss till flyget, som var försenat en halv timme. Men eftersom att det bara tar en halvtimme att flyga från Honululu till Maui så gjorde det inte så jättemkt. Väl här på hostlet så bestämde vi oss för att GÅ till mat affären. Ägaren sa att det var "typ" 1 mile dit så vi tänkte "äh, det e väl inget". Men även här så tog det forever!!! Men nu har vi ivf mat (och värkande fötter) så det räcker!
Nu så orkar jag inte skriva mer, så god natt och:
TATA!!!!!!!!

Waikiki and Pearl Harbor!

Aloha!
Vi har det fortsatt jättebra här i paradiset med massa sol och inget regn. I går var vi ut till Pearl Harbor och the USS Arizona memorial. Det tog ca en timme med bussen, men det var det definitivt värt! När vi först kom dit så stod vi i kö för att få biljetter (som var gratis, yay) för att få se the memorial och en film om december den 7 1941. Efter filmen så åkte vi båt ut till själva the memorial där vi fick gå runt och ta en massa bilder (jag tog en massa men jag orkar inte g upp och hämta kameran, så ni får hålla till godo med denna:).
Så här ser det ut uppifrån!
Så har ser det alltså ut uppifrån. Man kunde inte (eller varför man inte bärgade det vet jag inte...) bärga det, så den amerikanska regeringen beslöt sig att låta det sjunkna stridsfartyget ligga kvar på botten med man och allt. Och ovan på det så byggde man ett memorial för att hedra de döda och för att för alltid minnas den 7 dec 1941. Tydligen så läcker det fortfarande olja ifrån en av tankarna, på bilden: i nedre högra delen. Asså i aktern på styrbords sidan, helt sjukt att man med tanke på miljö är tillåten att bara låta den ligga och förpesta vattnet i hamnen. När vi tittade ner i vattent så såg man att det var fullt med en massa olja runt om hela memorialet.
Efter Pearl Harbor så åkte vi till stranden och badade, efter det så lagade vi mat på hostlet.
Idag gick vi till Waikiki Aquarium som ligger 22 min bort (by foot) det var en uppfriskande promenad på (den hitils) varmaste dagen, men det var jätteintressant och kul att se de fiskar som vi kanske ska få se när vi snorklar (om jag nu vågar...). Det roligaste var att på vägen tillbaka så såg vi (vägan gick ut med havet:)) några av de fiskar som vi såg i akvariet i havet! Det var ascoolt!!!!
Efter den promenaden så var vi både törstiga och trötta, så vi bestämde oss för att käka och sen ligga på stranden. Det var yberskönt att hoppa i plurret efter den varma solen, hehe. Sen låg vi bara där och slappade. :D
Nu ska vi ut och käka middag, buffé mums!
Nu har jag inte tid att sitta här och gaga mer, sååååå:
TATA!

Första 24 h på Hawaii!

YO!
Nu har Sandra och jag äntligen kommit fram! Flygresan tog 11 timmar, helt sjukt länge tycker jag!!!!! Flygresan gick bra och vi tog en shuttel bus till hostlet, som verkar vara bra inte kanske det renaste men how cares! Det viktig är att man har en säng att kunna sova i på natten, och en dusch. Hehe.
Idag har vi annats legat på stranden och gått runt och kollat en massa på stan. Jag har nog bränt mig lite, men vi köpte solskyddsfaktor 30 så det är förhoppningsvis inte lika illa som det var då jag åkte till Miami... Men för säkerhets skull så köpte vi även aftersun kräm oxå, hehe. Man måste vara förberedd!
Efter stranden så gick vi även till en mataffär och köpte mat som vi ska ha till middag (det är free breakfast, yaya) resten av veckan. Vi köpte oxå papaya som vi käkade till efterrätt, men det var inte sååå himla gott (asäckligt asså) så det kan jag inte rekommendera att äta. Vi drack även oboy till maten, aaaasnice tack Jullan för det!!!
Det är hur fint som helst här!!!!!! och jag har tagit lite bilder (eller vi har tagit lite bilder) som jag tänkte lägga upp, en bild säger ju mer än 1000 ord säger man ju!
Första bilden på stranden!
Slaaaaaaaaaaapp
Niiiiiice
Jaaa, nu har jag tagit så lång tid på mig så att sandra satte sig vid en annan dator istället, hehe. Nu ska jag dra mig tillbaka och försöka sova lite, kanske ta en dusch....vi får se!
TATA!!!

Hawai'i!!!!!!!

Nu så nu är det bara timmar kvar till vi sitter på planet på väg till drömsemestern!!! HAHA, nu är ni där hemma i snöblasket allt avundsjuka va?! MOHAHA, om ni inte är det så BORDE NI VARA DET! hehe
Nej, nu ska jag försöka få lite sömn, vi ska upp vid 6 i morgonbitti för att hinna med att få lift till tåget av Mitch. Och det ända vi har kvar att fixa i morrn är bagels som vi ska ha phillyost på, städa undan sängsakerna och packa ner typ tandborste mm. Typ inget alls, känns as bra faktist! Menmen, nu håller ögonen på att glida isär även fast resefebern har satt sig i magen. jaja.
God Natt och om ni har tur så kanske jag kan lägga upp lite bilder ifrån Hawaii när vi är där! :D
TATA!
Hawaii!
Haha, hit ska vi åka! :P

Sjuk!

Hej
Nu innan Hawaii så har jag blivit smällförkyld...förstås. Så jag skriver i feberyran, så ha överseende. Jag hoppas verkligen att jag blir bra innan måndag så att jag inte är sjuk under vår semester. Men det kommer nog att gå bra, för jag har varigt sjuk sen i tisdags kväll. Så det e lugna puckar!
Sandra ska komma i natt vid 12.30, så nu väntar jag på att Ilka ska komma och hämta upp mig så vi kan plocka upp sandra ifrån tåget.
Igår natt så var jag vaken nästan hela natten och hostade, inte bra inte bra. Men jag tog det lugnt hela dagen så jag kommer att klara mig under natten (va aupair så kännner äntandet...).
Aja, nu är jag färdig med aupair jobbet, och jag skulle inte kunna vara gladare. hehe. När jag tänker på familjens nya aupair så känner jag bara att jag tycker synd om henne, som har ett helt år framför sig. Usch! Så glad att det är över för mig, det har inte varigt jättehemskt och jag ångrar mig inte MEN jag skulle inte vilja göra om det direkt.
Aja nu snurrar det lite väl mkt,
TATA!

Slutet och början på något nytt.

Hej, nu var det riktigt länge sedan som jag satte mig för att blogga. Jag har försökt men jag har inte kommit på ngt att säga, det har inte funnits ork eller ord. Men nu känner jag att jag måste få lite distans till allt och då är bloggandet perfekt!

Julia och Linnéa åkte hem i förmiddags. Det var underbart att de kom, jag hade nog inte klarat min sista tid här utan att kracka ihop om de inte hade varigt här! Vi hade det bra tycker jag, det är alltid svårt att träffas efter så mkt tid ifrån varandra och alla förändras en hel massa, men jag tyckte att det gick jättebra ändå. :) Vi var i NYC 2 gånger, Philly en gång, shoppade jättemkt (eller gick en massa i affärer), såg new hope och newtown, gick på bio 2 gånger och åt förstås en hel del onyttig amerikanskmat. hehe.
Efter att de hade åkt så passade jag på att städa och tvätta allt, för på torsdag så är det min sista jobbdag och den nya au pairen kommer då så allt måste se tipptopp ut! Och eftersom att jag måste flytta ut ifrån huset till mitch hus på tisdag kväll så är det bara att ligga i med all städning och tvättning. Men det är inte mkt kvar nu, jag ska bara städa badrummet den sista gången jag använder det (vilket kommer bli måndag kväll eller tisdag förmiddag, vi får se) och tvätta de sängkläder som jag har nu. Men det kommer att gå på ett kick, all dammsugning (typ) är avklarad så jag ska bara köra en gång till av lite snabbt innan jag åker till Mitch på tisdag. Easy peasy!
Idag kl 18 hade jag mitt Goodbye Party hos mitch med mina vänner och familjen, det var jättetrevligt. Men nu efteråt så känner jag verkligen att jag kommer att sakna all mina vänner som jag har fått här! Lite sorgligt är det ändå, fast mest spännande och skönt att komma hem och få träffa alla igen och ta tag i allt som jag måste börja ta tag i (ska kanske inte bli det roligaste...).
Så nu är det strax slutet på ett liv och början på ett nytt! Adjö med AuPairen Johanna och Hello....jaa, vad? Ska bli spännande att ta reda på.
Men först så ska jag ha semester i 3 veckor på det underbara Hawaii! Ska bli uberskönt!
Men, Tata for now (nu ska jag kolla på min nya addiction: Design: Simon and Tomas!!! I love it!)!

RSS 2.0