Döda vaderoch en massa bilder!

Hallå!
I söndags så hyrde David, sandra, Jo (en brittisk tjej som bor på hostlet) och jag bil. Så vi startade dagen med att åka till ett stort vatttenfall, Akaka falls. Det låg en bit utanför Hilo, men det var as nice att kunna ta sig ngnstans utan att behöva kolla upp en hel massa bussar och skit...
I varje fall, det var jättevackert som ni kan se här:
Vi tror att detta är en kameleont
Efter akakafalls åkte vi till The Big Islands aktiv vulkan: Kilauea. Där vi gick runt jättelångt men det var inte ens halvvägs runt! Den var hur stor som helst och man kan se rök komma upp ifrån den! ASCOOLT! Här kommer lite bilder:
Lava gångar, gjorda av lava som trände sig igenom!
Efter lavagrottan så åkte vi och käkade middag på nån avkrok på väg till Ett ställe där man kan se lava rinna ner i havet. Där vi käkade så var det helt fullt med massa japanska turister och hundar. David hade ett asbra sätt att skrämma bort dom med....(bra..) Han tittade bara på dom för att de skulle springa iväg med svansen mellan benen, haha, det var as kul att se!
Jaja, efter det så åkte vi till lavan. På vägen dit så åkte vi igenom ett gigantiskt hav av stelnad lava! Det var jättemäktigt! Och mitt i detta så fanns det faktiskt några hus utspridda! Insane och farligt! Vi satt där i flera timmar och tittade, njöt, pratade och störde antagligen alla för det var ingen som ville stå där vi satt....hmm kooonstigt. hehe, vi hade ivf roligt. Aja, här kommer bilder:
lava hav med hus
Vägen vi var tvungna att gå för att kunna se lavan rinna ner i havet!
Lavan som rinner ner i havet! As coolt!
Dansken David
På måndagen så gick i upp tidigt (Jo var inte med denna gång) och påbörjade resan till andra sidan ön. Första stoppen var Waipea valley, där vi haikade ner till dalen. Det var långt och JÄTTEbrant, men det var underbart vackert därnere! Även fast vi hikade i typ en timme i lera och blodiglar, haha. Men en helt otrolig upplevelse. Och vi fick lift efter halva vägen upp för berget, vilket var ganska skönt för det var extremt brant och långt OCH jobbigt. Haha. Här kommer bilder:
Här står vi samlade innan vi på började hiken ner. en helt galen man tog bilden ifrån en grill som han stod på....odd
En del av vägen som vi tog oss över!
Sandra och david crossar på svåra sättet medans jag vadade över! hehe
David och Sandra (som gick först) upptäckte att leran var djupare än vad de trodde, LOL!
Efter  flera timmar nere i dalen så var vi på vägen igen på väg till Kona där vi snorklade. Innan vi snorklade så käkade vi lunch på en chinaresturang. Sen hyrde vi utrustning och stack till snorkstället där vi var lovade att det skulle finnas delfiner och ett bra rev. Så David och jag simmade och simmade men inte såg vi några delfiner, bara skymter av ngt av något som vi i efterhand misstänker var en haj....Spännande. Vi var ute på riktigt djupt vatten utan att ha sett något, bara skymtar och en stor krabba... Då snorklade vi in mot revet istället där vi såg massa spännande fiskar! Typ 2 min efter att vi hade kravlat oss upp på stenbumlings stranden igen så såg vi förstås.... delfiner! As irriterande, men vi såg dom hoppa och snurra i luften! Det var synd att vi inte kunde simma med dom, men kul att vi kunde se dom!
Sen laddade vi upp batterierna med lite starbuckan innan vi påbörjade den jättelåååånga turen hem (typ 2.5 h). Vi tog turen över det högsta berget in världen, på Saddel road! Det var spännade för i början var inte vägen inte den bästa, men efter halva vägen så blev vägen jättebra! För tydligen var den gjord av militären... Här är en bild:
Vägen
Japp det var allt vi har gjort, igår så slappade vi bara för vi var helt döda i kroppen efter alla promenader. hehe. Och idag så tog vi en sväng in till Hilo med bussen (som var gratis, yay) där vi strosade runt lite och jag ändrade lite på mig (ni som vet SÄG INGET), hehe. Men det avslöjas när jag kommer hem!
Nu medans jag sitter här och skriver så är det någon som sitter och spyr typ 3 meter ifrån mig... Hon har typ solsting eller ngt... det är nån japan som tar hand om henne och nån annan.... Jaja, Time for me to sleep. I morrn ska vi ju tillbaka till Pennsylvania (neeeeeeeeeeeeej).
God Natt och TATA!!!!!!

Kommentarer
Postat av: izzy

Starbuckan?? IK!! Jag tror jag dor,hahaha!! Men shit vilka fina bilder du har tagit,riktigt nice jue!!

2009-11-27 @ 05:43:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0